Toți polițiștii unei unitați de elita din SUA și-au dat demisia din solidaritate cu doi colegi suspendați dupa un incident violent1Video© tv8.md

Toți polițiștii unei unitați de elita din SUA și-au dat demisia din solidaritate cu doi colegi suspendați dupa un incident violent

, 7 știri, 15 vizualizări

Toți cei 57 de polițiști care făceau parte dintr-o echipă specială pentru situații de urgență din Buffalo, statul New York, și-au dat demisia vineri, după ce doi dintre colegii lor au fost suspendați pentru că l-ar fi împins și trânit la pământ pe un protestatar în vârstă de 75 de ani. Este un incident care a avut loc joi și ale cărui imagini au reaprins polemicile și discuțiile despre folosirea excesivă a forței de către poliție, potrivit Digi24.

Bărbatul, care se numește Martin Gugino, a avut o cădere urâtă și este grav rănit. Militant pentru drepturile omului, el participase la un protest pașnic, ca multe altele în SUA, generate de moartea lui George Floyd.

Imaginile cu incidentul înfățișează un șir de polițiști spre care se îndreaptă, pe stradă, acest bărbat alb, înalt și slab. Martin Gugino le spune ceva, iar doi dintre polițiști îl împing. Omul se dezechilibrează, cade pe spate, pe trotuar, și se lovește cu capul de caldarâm. Pare să-și fi pierdut cunoștința sau în orice caz să fie grav rănit, îi curge sânge, dar alți agenți trec nepăsători pe lângă el până să-i fie acordat primul ajutor.