Traficul la frontiera moldo-română va fi fluidizat, în perioada sărbătorilor pascale2Foto© politik.md

Traficul la frontiera moldo-română va fi fluidizat, în perioada sărbătorilor pascale

, 5 știri, 5 vizualizări

Traficul la frontiera moldo-română va fi fluidizat, în perioada sărbătorilor pascale

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au convenit asupra unui set de acțiuni menite să accelereze trecerea frontierei comune în perioada sărbătorilor pascale. Măsurile, propuse de Vama moldovenească, sunt incluse într-un Plan comun de acțiuni semnat, astăzi,  de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Ștefan-Cosmin Doliș, Vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, coordonator al activității structurilor vamale.

Printre principalele acțiuni putem enumera suplinirea numărului de personal în cadrul ambelor administrații vamale, utilizarea tuturor pistelor de control, indiferent de sensul de traversare, precum și sincronizarea acțiunilor cu reprezentanții structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

În vederea asigurării unui schimb operativ de informații, documentul mai stabilește și desemnarea persoanelor de contact care vor face parte din grupurile comune de analiză de risc, fiind astfel eficientizată activitatea de efectuare a controlului vamal în baza principiului selectivității.