Traian Băsescu: Drumul Republicii Moldova spre UE trece prin București
Foto: adevarul.ro

Traian Băsescu: Drumul Republicii Moldova spre UE trece prin București

5 știri, 6

„S-a găsit un partid care să spună că vedeți ce rău este cu tranziția asta, ne pune Bruxellesul să facem una, alta. Faptul că s-a găsit un partid care valorifică nemulțumirea populației legată de perioada dificilă de transformări care se produc în Republica Moldova face și mai greu drumul către Vest. În România nu a existat un asemenea partid”, a spus Traian Băsescu.

Fostul lider de la Cotroceni a mai declarat că lipsa integrității teritoriale face din Republica Moldova partener neeligibili în vederea unei integrări în UE. În altă ordine de idei, fostul președinte al României a mai spus că marea problemă în ceea ce privește unirea este legată de costurile care implică procesul.

Potrivit lui, acestea devin tot mai enorme cu cât discrepanța dintre Produsele Interne Brute ale celor două state crește. Dacă în anul 1990 PIB-urile României și Republicii Moldova erau egale, acum PIB-ul României îl depășește pe cel al Republicii Moldova de circa 7 ori.

„Unirea este unica soluție. Republica Moldova nu poate fi neutră. Dovadă este faptul că nu v-a fost respectată neutralitatea constituțională, chiar prin conflictul transnistrean”, a adăugat Traian Băsescu.

În prezent, timpul nu lucrează în favoarea unirii, timpul mărește costurile. Dacă m-am antrenat în a vorbi despre unire în Republica Moldova este pentru că eu cred că Republica Moldova și România, că acest popor împărțit în două sta...

    Citește pe adevarul.ro