Transgaz România: Vom conecta R. Moldova la rețeaua europeană de gaze până în 2020
Foto: www.zdg.md

Transgaz România: Vom conecta R. Moldova la rețeaua europeană de gaze până în 2020

14 știri, 4

Republica Moldova va fi conectată la rețeaua europeană de gaze cel mai târziu în prima parte a anului 2020 și atunci va putea primi gaze dintr-o multitudine de surse, a declarat, joi, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul Adunării Generale a Gas Infrastructure Europe, care a avut loc la București.

„În 2019 – prima parte a anului 2020 vom reuși ca Republica Moldova să fie conectată la infrastructura europeană de transport gaze. Adică putem duce gaze în primul rând din România, din Marea Neagră, din TAP-TANAP – coridorul sudic din nordul Greciei, dar și invers, pentru că toate aceste coridoare sunt pe reverse flow. Putem duce gaze la Chișinău chiar și din Marea Nordului”, a spus Sterian.

Transgaz a câștigat, iarna trecută, licitația pentru achiziția operatorului de transport al gazelor din Republica Moldova.

„Suntem în procedură de finalizare de transfer”, a precizat reprezentantul Transgaz.

În ceea ce privește gazele care vor fi extrase din Marea Neagră, el a spus că acestea vor fi consumate cu prioritate în România.

„Se lucrează la un program guvernamental de alimentare a locuințelor cu gaze, iar acest lucru va duce la creșterea consumului casnic și industrial de gaze și la reducerea consumului de masă lemnoasă”, a susținut Sterian.

Sursa: Agerpres

    Citește pe moldova.org