PN: „Cei trei consilieri au fost excluși încă în decembrie 2016”
Foto: independent.md

PN: „Cei trei consilieri au fost excluși încă în decembrie 2016”

4 știri, 9

Mai multe portaluri de știri apropiate guvernării au distribuit azi știri precum că mai mulți consilieri raionali din Soroca au anunțat că părăsesc „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi. De fapt, potrivit unui comunicat al formațiunii, care a prezentat și un proces verbal, cei trei au fost excluși din rândurile partidului încă în 2016.

„Consilierii din raionul Soroca Iurie Todirean, Fiodor Romașcan și Dumitru Palamarciuc care au anunțat că „părăsesc” fracțiunea „Partidului Nostru”, au fost excluși din rândurile formațiunii încă în decembrie 2016 pentru faptul că aleșii locali au intrat în cârdășie cu partidul oligarhului Vladimir Plahotniuc”, se arată într-un comunicat al PN distribuit astăzi.

Drept dovadă a spuselor sale, formațiunea prezintă și o decizie a Consiliului național al „Partidului Nostru” din 10 decembrie 2016, în care se menționează că cei trei aleși locali au intrat în cârdășie cu democrații din Consiliul raional Soroca și au votat pentru demiterea reprezentantului Platformei „Demnitate și Adevăr” din funcția de președinte al raionului.

Astfel, decizia privind retragerea susținerii politice și excluderea lor din rândurile partidului a fost votată unanim de către cei opt din 13 membri aleși ai Consiliului Național Politic al „Partidului Nostru”, prezenți la ședința din 10 decembrie 2016.

    Citește pe independent.md