Trei copii au cazut de la fereastra intr-o singura saptamana! Recomandarile poliției pentru parinți6Foto© ziarulnational.md

Trei copii au cazut de la fereastra intr-o singura saptamana! Recomandarile poliției pentru parinți

, 11 știri, 7 vizualizări

Doar într-o singură săptămână poliția a înregistrat trei cazuri de cădere a copiilor de la înălțime. În acest sens Inspectoratul General al Poliției vine cu câteva recomandări pentru părinți pentru a preveni pierderea copiilor.

„În sezonul cald, mulți părinți uită că o fereastră deschisă poate fi fatală pentru un copil. Doar într-o singură săptămână au fost înregistrate 3 cazuri de cădere a copiilor de la înălțime. Geamurile fiind deschise, micuții sunt curioși și tentați să urce și să privească afară. O capcană sunt plasele de la ferestre, care nu sunt sigure, iar copiii se sprijină de ele și se produc tragedii”, scrie poliția într-un comunicat de presă.

„Sunt o mulțime de producători care propun diferite metode. Dacă nu puteți instala acum echipamentul de asigurare, puteți pur și simplu să deșurubați cu ușurință șuruburile care fixează mânerele și să le scoateți permanent după utilizare. Dacă instalați zăbrele la dimensiunea completă a ferestrei ar trebui să existe o modalitate de a o deschide rapid în caz de incendiu”, a explicat poliția.