Trei președinți de raion și patru primari au ajuns în vizorul ANI; Au fost achitate amenzi de peste 13 mii de lei3Foto© zdg.md

Trei președinți de raion și patru primari au ajuns în vizorul ANI; Au fost achitate amenzi de peste 13 mii de lei

, 7 știri, 7 vizualizări

Președintele raionului Strășeni, un primar din raionul Basarabeasca și a un consilier din raionul Căușeni sunt vizați în controalele Autorității Naționale de Integritate (ANI). Potrivit ANI, președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciu, a intrat în vizorul autorității după o autosesizare dintr-o investigație jurnalistică despre un posibil conflict de interese admis de către acesta.

Directorul SA Drumuri – Cahul și un primar din raionul Căușeni sunt vizați în două cauze contravenționale pornite pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Cu amenzi s-au ales președintele raionului Fălești, directorul interimar al Spitalului raional Orhei, un fost președinte al raionului Strășeni, un consilier local din orașul Cricova, Chișinău, un primar din raionul Cahul și un consilier din raionul Sîngerei. În total, ANI a aplicat sancțiuni în mărime totală de 13 mii 750 lei.