Trump amenință o țară vecină cu invazia militară
Foto: www.noi.md

Trump amenință o țară vecină cu invazia militară

6 știri, 15

Președintele Donald Trump a amenințat vineri cu o intervenție militară în Venezuela, o declarație suprinzătoare ce vine să adauge tensiune în criza politică din această țară.

Situația de securitate s-a deteriorat în ultimele zile în Venezuela, unde forțe antiguvernamentale au reușit să pună mâna pe arme ale armatei. Totul se întâmplă după ce la putere tocmai s-a instalat un nou parlament fidel președintelui, cu puteri foarte mult sporite.

„Oamenii suferă și mor. Avem mai multe opțiuni în privința Venezuelei, inclusiv una militară, dacă este necesar”, le-a spus Donald Trump reporterilor.

Pentagonul, solicitat imediat pentru o reacție, a anunțat că nu a primit niciun fel de ordine de la Casa Albă referitoare la Venezuela.

Peste 120 de oameni au fost uciși și alți mii au fost arestați în decursul a patru luni de revolte populare în Venezuela.

Reacția Venezuelei

Declarația președintelui Trump pare să fi produs un adevărat șoc la Caracas. Ministrul apărării din Venezuela a spus că amenințarea lui Trump este nici mai mult, nici mai puțin decât „un act de nebunie”.

Casa Albă a anunțat că președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a solicitat o convorbire telefonică, vineri, cu președintele Trump, dar a fost refuzat. Casa Albă a spus într-un comunicat că președintele Trump va vorbi bucuros cu liderul Venezuelei atunci când democrația va fi restaurată în țară.

Pe de altă parte, autorit...

    Citește pe independent.md