Ministrul Justiției române, Tudorel Toader, cere revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi
Foto: www.publika.md

Ministrul Justiției române, Tudorel Toader, cere revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

16 știri, 10

Ministrul Justiției a prezentat un "Raport privind activitatea managerială la DNA", în care aduce un val de critici șefei DNA, Laura Codruța Kovesi și propune revocarea acesteia din funcție, scrie digi24.ro.

Potrivit ministrului, raportul privește activitatea managerială desfășurată de procurorul șef al DNA, iar temeiul de analiză se fundamentează distinct de raportul de sinteză.

"Avem o justiție, unii spun că este bună, alții că este rea. Justiția trebuie să fie egală pentru toți, trebuie să fie bună, nu rea. Am început activitatea profesională exercitând demnitatea de procuror. Am fost și sunt foarte mulțumit de respectiva opțiune. Raportul de față reprezintă luarea de poziție a ministrului Justiției, rol constituțional", a spus Tudorel, Toader, ministrul justiției.

Totodată, raportul IJ relevă comportamentul autoritar discreționar al procurorului-șef de la DNA.

"Am pornit de la controlul solicitat Inspecției Judiciare, de a face o verificare managerială de fond la DNA, în condițiile în care în 10 ani nu se făcuse nicio evaluare. În raport s-au reținut circumstanțele întocmirii acestora. Am spus că voi lua o decizie pe baza examinării tuturor circumstanțelor", a mai adăugat ministrul justiției.

Astfel, în mai puțin de jumătate de an de la publicarea unei decizii, DNA a fost chemată iar în fața CCR, pentru încă două conflicte. Așadar, trei sesizări într-un an, în două curte...

    Citește pe publika.md