Tusk, confirmă sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova pentru implementarea reformelor6Foto© deschide.md

Tusk, confirmă sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova pentru implementarea reformelor

, 10 știri, 4 vizualizări

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că întrevederea oficialilor s-a axat pe informarea înaltului oficial european asupra fermității noului Guvern în a avansa pe calea integrării europene. În debutul întrevederii, premierul a comunicat despre prioritățile noului cabinet de miniștri și angajamentele de a respecta drepturile fundamentale ale cetățenilor, de a consolida principiile democratice prin acțiuni ferme de luptă cu schemele de corupție, curățarea instituțiilor, demonopolizare, asigurarea transparenței și a unei economii de piață veritabile.

Premierul a reiterat prioritatea Guvernului de a relansa parteneriatul cu UE, prin prisma implementării angajamentelor din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

La rândul său, președintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a urat succes prim-ministrului în sarcina dificilă de a readuce Republica Moldova pe calea ireversibilă de implementare a reformelor în beneficiul tuturor cetățenilor. Potrivit oficialului, la nivelul instituțiilor și statelor membre ale UE există predispunerea de a sprijini Republica Moldova în programul de reforme.