Ucraina anunță că va finanța construcția podului peste Nistru care va lega Chișinăul de Kiev5Foto© deschide.md

Ucraina anunță că va finanța construcția podului peste Nistru care va lega Chișinăul de Kiev

, 10 știri, 9 vizualizări

Oficialul ucrainean a declarat că, în timpul vizitei președintelui Republicii Moldova în Ucraina, a fost semnat un memorandum privind cooperarea în sectorul infrastructurii. „Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construcția unui pod peste Nistru, în regiunea Yampol-Cosăuți, și a autostrăzii corespunzătoare, ce va face legătura între Kiev și Chișinău”, a menționat Igor Jovkva, precizând că drumul între cele două capitale va putea fi făcut cu mașina în aproximativ cinci ore. Construcția podului va fi finanțată din bugetul de stat al Ucrainei.

Ukravtodor, agenția uraniană de stat responsabilă de drumuri, lucrează deja la cadrul de reglementare a acestei finanțări. Ucraina își asumă, de asemenea, construirea unei părți a autostrăzii, de la Kiev direct la pod. Moldova, la rândul său, își va completa propria parte a acestei autostrăzi.

„Este un proiect absolut realist, cu finanțare realistă. Rămâne doar să-l realizăm. Partea ucraineană și cea moldovenească au primit instrucțiunile de rigoare”, a declarat șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei.