UE cere încetarea imediată a persecuțiilor politice în Belarus, după dispariția liderei protestatarilor din Minsk3Foto© deschide.md

UE cere încetarea imediată a persecuțiilor politice în Belarus, după dispariția liderei protestatarilor din Minsk

, 7 știri, 3 vizualizări

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, cere „eliberarea imediată” a opozanților politici arestați în Belarus și a reamintit că va impune sancțiuni „persoanelor responsabile” de represiunea din țară, notează Agerpres.

UE așteaptă din partea autorităților belaruse să asigure eliberarea imediată a tuturor persoanelor închise pentru motive politice înainte și după alegerile prezidențiale falsificate de la 9 august”, a scris Josep Borrell într-un comunicat. „Este clar că autoritățile statului Belarus continuă să intimideze ori să permită intimidarea cetățenilor săi și că încalcă grosolan propriile legi naționale și obligațiile lor internaționale”, a subliniat Înaltul reprezentant al UE.

El s-a referit mai ales la cazul Mariei Kolesnikova, singura figură importantă a opoziției care a ales să nu se exileze în străinătate, despre care apropiați ai săi afirmă că a fost “răpită” luni dimineață.