UE își construiește armată: Liderii Uniunii aprobă măsuri pentru crearea unor structuri permanente de apărare și securitate la nivel comunitar
Foto: independent.md

UE își construiește armată: Liderii Uniunii aprobă măsuri pentru crearea unor structuri permanente de apărare și securitate la nivel comunitar

5 știri, 1

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru construirea unor structuri permanente de apărare și securitate la nivel comunitar, președintele Franței, Emmanuel Macron, catalogând decizia drept „un pas istoric”.

În prima sesiune a summitului UE, liderii europeni au aprobat intensificarea cooperării în combaterea terorismului și crearea unui Fond european pentru apărare, au anunțat Donald Tusk, președintele Consiliului European, și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, citați de ziarul La Repubblica.

Consiliul European a luat act de proiectul cooperării structurate ambițioase în materie de apărare și a fost aprobată crearea unui Fond european pentru apărare, a confirmat președintele Franței, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

„Este un pas istoric. De ani întregi nu mai fuseseră făcute progrese în domeniul apărării Europei”, a subliniat Macron, avertizând că apărarea europeană nu va substitui eforturile naționale.

Donald Tusk a evidențiat importanța intensificării eforturilor de combatere a terorismului, inclusiv în mediile online: “Suntem absolut determinați să protejăm cetățenii”.

„Consiliul European condamnă vehement recentele atacuri teroriste și este unit și ferm în combaterea terorismului, a ostilității și extremismului în forme violente. Aceste acțiuni intensifică determinarea noastră de a coopera la nivel european pentru consolidarea s...

    Citește pe independent.md