UE prelungește cu șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei
Foto: jurnal.md

UE prelungește cu șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei

6 știri, 7

”Liderii UE au convenit să prelungească șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei”, a anunțat pe Twitter Consiliul European, care reprezintă statele membre UE.

Discuția cu privire la Acordurile de la Minsk a avut loc după negocierile-maraton pe tema problemei migrației, la finalul primei zile a summitului UE la Bruxelles, scrie news.ro.

Aceste sancțiuni au fost decise în vara lui 2014, în toiul crizei ucrainene, la câteva luni după anexarea Crimeei de Rusia, urmată de o ofensivă a rebelilor proruși în estul Ucrainei.

Kievul și Occidentul acuză Rusia de susținerea rebelilor separatiști - cărora le furnizează armament -, ceea ce Moscova dezminte.

UE a impus de asemenea sancțiuni unui număr de 150 de persoane, inclusiv apropiați ai președintelui rus Vladimir Putin, ale căror nume au fost înscrise pe o ”listă neagră”. Averile în bănci europene le-au fost blocate șisunt private de vize în UE.

În concluziile lor, Cei 28 au îndemnat din nou Rusia ”să-și recunoacă responsabilitatea” în catastrofa zborului MH17, doborât cu o rachetă deasupra Ucrainei în 2014.

    Citește pe jurnal.md    Tendințe