UE prelungește sancțiunile împotriva Coreei de Nord2Foto© jurnal.md

UE prelungește sancțiunile împotriva Coreei de Nord

, 4 știri, 5 vizualizări

Pentru contribuția la programele de înarmare nord coreene, cu încălcarea rezoluțiilor ONU, sînt supuse sancțiunilor UE 57 de persoane și nouă entități, ale căror active sunt blocate. Celor în cauză li se interzice, de asemenea, intrarea în UE. Lista a fost confirmată joi și va fi publicată vineri în jurnalul oficial al Uniunii.

Consiliul Uniunii Europene precizează într-un comunicat că sancțiunile împotriva Coreei de Nord sunt mai severe decât cele impuse oricărei alte țări. "UE a transpus toate rezoluțiile aplicabile ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și a instituit propriul regim autonom de sancțiuni față de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană - n.

red.), care completează și întărește sancțiunile adoptate de ONU'', arată comunicatul, adăugînd că ''UE și-a exprimat de mai multe ori convingerea fermă că o pace durabilă și denuclearizarea peninsulei coreene trebuie realizate prin mijloace pașnice și că procesul diplomatic trebuie continuat, ca singură modalitate de realizare a acestui obiectiv''.