ULTIMA ORĂ! Percheziții la Școala Profesională nr.2 din Chișinău. Este vizată directoarea instituției
Foto: agora.md

ULTIMA ORĂ! Percheziții la Școala Profesională nr.2 din Chișinău. Este vizată directoarea instituției

7 știri, 10

Școala profesională nr. 2 din Capitală, liceu în trecut, a intrat nu o dată în gura presei. Cazuri de discriminare pe motiv de sarcină sau dizabilități psihice, delapidări de fonduri și alte conflicte mai mici au pus în discuție situația din cadrul instituției, potrivit Timpul.md.

Directorul Valentina Dobândă se află în fruntea instituției din ani ‘90. Aceasta a fost acuzată de eliberarea din funcție a Iuliei Inglis din Chișinău, pe atunci secretară în cadrul Liceului Profesional Nr. 1 din Chișinău, care era însărcinată și mamă a unei fetițe în vârstă de 4 ani. De altfel, managerul instituției a mai fost acuzată și de discriminarea unei eleve din cauza unei dizabilități psihice.

Potrivit doamnei Dobândă, primul conflict a fost soluționat pe cale civilă. Nici în al doilea caz, directoarea nu a fost dată în judecată, ci a participat la procese contravenționale pornite atât împotriva ei, cât și a instituției pe care o conduce. „Persoana respectivă a fost exmatriculată prin ordinul directorului doar în baza deciziei Consiliului profesoral, astfel, inclusiv și prin consimțământul domnului Pavaloi, care a votat pentru exmatricularea elevei”, declară Valentina Dobândă.

    Citește pe tv8.md