Ultimul discurs al lui Johnson în calitate de prim-ministru: „Misiunea, în mare parte, este îndeplinită”4Foto1Video© publika.md

Ultimul discurs al lui Johnson în calitate de prim-ministru: „Misiunea, în mare parte, este îndeplinită”

, 5 știri, 8 vizualizări

Pentru ultima dată în calitate de prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson a mers în fața parlamentului de la Londra și a ținut un discurs. El le-a vorbit parlamentarilor despre provocările pe care le-a avut de înfruntat țara sa în perioada de pandemie, dar și despre eforturile pe care le-a depus, pentru a susține Ucraina în războiul pornit de Rusia. Discursul său a fost urmat de aplauze din partea legislatorilor din Partidul Conservator.

„Eu am ajutat, noi am ajutat să trecem această țară printr-o pandemie și am pus umărul la salvarea unei alte țări de la barbarie. Și, sincer, asta este suficient, pentru a merge mai departe. Misiunea, în mare parte, este îndeplinită. Vreau să le mulțumesc tuturor celor de aici. Hasta la vista, baby!”

Boris Johnson și-a dat demisia pe 7 iulie, constrâns să renunțe la această funcție după un val de plecări din guvern, provocat de o succesiune de scandaluri. El s-a aflat la conducerea Partidului Conservator din decembrie 2019. Imediat ce a preluat funcția, a inițiat procedura de Brexit, iar Marea Britanie a ieșit din componența Uniunii Europene.