Un agricultor și consilier „neafiliat” din Căușeni i-ar putea lua locul lui Iurie Leancă în Parlament. Cărei fracțiuni sau grup se va alătura
Foto: www.realitatea.md

Un agricultor și consilier „neafiliat” din Căușeni i-ar putea lua locul lui Iurie Leancă în Parlament. Cărei fracțiuni sau grup se va alătura

14 știri, 17

Vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă a acceptat funcția de vicepremier pentru integrare europeană, un portofoliu nou care urmează să apară în Guvern, iar astfel, va trebui să cedeze mandatul de deputat obținut pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova. Astfel, PLDM s-ar putea alege cu un nou deputat în Parlament, fie la cei cinci actuali deputați neafiliați se va mai adăuga unul, cel puțin pentru următoarea jumătate de an, după care ar putea adera la vreo fracțiune sau grup existent în Legislativ.

Ultimul deputat care acces în Parlament pe lista PLDM, asta după ce fostul vicepreședinte al Parlamentului Liliana Palihovici a renunțat la mandat este neafiliatul Nicolae Olaru. Următorul după acesta este agricultorul din Căușeni Nicolae Fachira, inclus pe poziția 36 în lista candidaților supleanți ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Fachira este agricultor care deține circa 2000 de ha de teren agricol, este fondator al mai multor societăți cu răspundere limitată specializate în servicii pentru agricultură, fabricarea făinii, cultura cerealelor și leguminoaselor boabe, inclusiv producerea semințelor, comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și animalelor vii, precum și comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturilor și produselor din tutun.

Vedeți și: Plahotniuc anunță schimbări masive în G...

    Citește pe independent.md