Un avion de luptă israelian a fost doborât de către forțele siriene
Foto: unimedia.info

Un avion de luptă israelian a fost doborât de către forțele siriene

6 știri, 8

Un avion de luptă israelian F16 a fost doborât astăzi de către forțele siriene, după ce Israelul a desfășurat atacuri asupra unor "ținte iraniene" din Siria, potrivit armatei israeliene, relatează site-ul agenției Reuters.

IDF (Forța de Apărare a Israelului) a vizat sisteme de control iraniene din Siria care au trimis un UAV (vehicul aerian fără pilot) în spațiul aerian israelian. Supus unui serios tir antiaerian din partea forțelor siriene, un avion F16 s-a prăbușit în Israel, dar piloții sunt în siguranță.

„Iranul este responsabil pentru această încălcare gravă a suveranității Israelului. Un elicopter de luptă a interceptat cu succes drona iraniană lansat din Siria și care s-a infiltrat în Israel", a precizat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenentul Jonathan Conricus.

Poliția israeliană a anunțat că avionul de luptă s-a prăbușit în Valea Jezreel, din nordul țării. Este pentru prima dată când Israelul pierde un avion de luptă în conflictul din Siria.

Potrivit presei de stat de la Damasc, armata siriană a deschis focul și a lovit "cel puțin un avion" ca urmare a unui "act de agresiune" din partea Israelului asupra unei baze militare siriene.

    Citește pe realitatea.md