CNA, în acțiune: Un avocat din capitală, reținut pentru trafic de influență
Foto: agora.md

CNA, în acțiune: Un avocat din capitală, reținut pentru trafic de influență

13 știri, 6

Un avocat din capitală a fost reținut pentru 72 de ore de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, este bănuit că ar fi pretins 1000 de euro de la clienții săi pentru a influența persoane publice din cadrul unei instanțe de judecată și pentru a le determina să emită o decizie favorabilă în privința acestora.

Tot el este suspectat că ar mai fi pretins 500 de euro de la unul dintre clienții săi pentru a corupe un expert tehnic în construcții ca acesta, la rândul său, să efectueze o expertiză în favoarea clientului.

Pe numele avocatului a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal – traficul de influență, iar dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare. În prezent, avocatul se află în izolatorul CNA, iar cauza este instrumentată de Procuratura anticorupție.

Menționăm că, anterior, același avocat a mai fost reținut de CNA în dosare de corupție, cauzele fiind transmise în judecată. În anul 2017, CNA și procurorii anticorupție au reținut 24 de avocați, suspectați de comiterea diferitor acte de corupție.

    Citește pe moldova.org