Un bărbat riscă ani grei de pușcărie, după ce a șantajat o femeie cu publicarea imaginilor cu caracter intim1Video© deschide.md

Un bărbat riscă ani grei de pușcărie, după ce a șantajat o femeie cu publicarea imaginilor cu caracter intim

, 7 știri, 7 vizualizări

Un bărbat de 59 de ani a fost reținut în flagrant pentru 72 de ore în timp ce primea bani de la o femeie, de la care pretindea peste 400 mii lei pentru ca să nu publice pe internet imagini cu caracter intim ale acesteia. Aceasta era a doua tranșă, de 6.000 de lei, după ce, la data de 29 mai, victima de 49 de ani i-a mai transmis bărbatului 200 de euro, sub controlul angajaților Inspectoratului Național de Investigații.

Fapta de șantaj, pe care bănuitul ar fi comis-o de comun cu alte persoane necunoscute, a fost documentată timp de o lună sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al PolițieiPolițieiPoliției.

Astfel, oamenii legii au dat în vileag faptul că bărbatul a intrat în posesia unor secvențe video în care victima de 49 de ani apare în scene intime. Acesta i-a expediat mesaje prin aplicația Viber, în care o amenința pe femeie că va publica pe rețelele de socializare scene intime cu ea, informație cu conținut denigrator, de natură să-i afecteze personalitatea și cariera victimei.