Un cămin al Universității Tehnice, plasat în carantină după ce o studentă originară din Bălceana a fost testată pozitiv la coronavirus11Foto1Video© zdg.md

Un cămin al Universității Tehnice, plasat în carantină după ce o studentă originară din Bălceana a fost testată pozitiv la coronavirus

, 25 știri, 22 vizualizări

Rectorul Universității Tehnice Viorel Bostan a confirmat starea de lucruri, precizând că instituirea carantinei de 14 zile s-a făcut conform recomandărilor Serviciului Sănătății Publice.

Potrivit rectorului UTM, studenta testată pozitiv cu Covid-19 este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din Republica Moldova, răpusă de coronavirus. În urmă cu zece zile, studenta a fost la ore și a contactat cu colega ei de cameră.

„Această studentă lpe data de 9 și 10 martie a fost la universitate, iar pe data de 12 martie a pelcat acasă, a locuit aceste zile în cămin. Colega ei de cameră a plecat acasă pe data de 10 martie. Am contactat-o pe colega ei de cameră, ea se află acum acasă, este ok și nu are niciun simptom de boală”, a declarat rectorul UTM.