Un candidat la alegerile prezidențiale cere ca a doua zi după scrutin, 2 noiembrie, să fie zi liberă pentru școlari și profesori4Foto1Video© curentul.md

Un candidat la alegerile prezidențiale cere ca a doua zi după scrutin, 2 noiembrie, să fie zi liberă pentru școlari și profesori

, 9 știri, 17 vizualizări

Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, la funcția de președinte al R. Moldova, propune ca ziua de după alegerile prezidențiale, luni 2 noiembrie, să fie zi liberă pentru profesori și elevi. Politicianul susține că va face un demers la Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) și va solicita acest lucru. Potrivit lui, deși, CNESP a îndemnat să nu fie deschise secții de vot în incinta instituțiilor de învățământ, Usatîi declară că nu există o altă soluție, cel puțin pentru alegătorii din Bălți.

Renato Usatîi, candidat Partidul Nostru: „Eu văd că unii deja fac ziare, alții își pun buillboard-uri. Comisia Națională pentru Situații Exceptionale în Sănătate Publică a decis să nu fie sectii de vot în școli, dar eu nu sunt de acord cu asta. Unde să le deschidem? În Bălți sunt 58 de sectii de vot, iar peste 40 de secții sunt în școli.

Eu cred că trebuie să fie în școli, dar asta ar însemna că după alegeri, pe 2 noiembrie să fie declarată zi liberă pentru elevi și profesori pentru ca școala să fie dezinfectată și sigură pentru copii care vor reveni pe 3 noiembrie. Pentru mine nu ar conta rezultatele alegerilor dacă o să avem un număr mare de îmbolnăviri cu Covid-19 în rândul copiilor.