Cazul din vamă care l-a revoltat pe Pavel Filip: Să nu ne batem joc de oameni

Cazul din vamă care l-a revoltat pe Pavel Filip: Să nu ne batem joc de oameni

4 știri, 13

Un cetățean care se întorcea din România cu trenul, cu hăinuțe pentru cele două fetițe ale sale, a fost obligat la Vamă să achite o taxă de import de 917 de lei, chiar dacă valoarea mărfii nu depășea suma de 2.000 de lei. Cazul a fost relatat astăzi de premierul Pavel Filip în debutul ședinței Guvernului.

Pavel Filip a menționat că în adresa sa a parvenit o scrisoare din partea cetățeanului respectiv, care a povestit că la hotar avea asupra sa 29 de perechi de ciorapi, 15 tricouri, 8 pantaloni și 5 perechi de încălțăminte pentru cei doi copii ai săi. Vameșii l-au calificat drept comerciant și a fost obligat să achite taxa de 917 de lei.

„A achitat. Dar întrebarea mea este următoarea: de ce să plătească dacă nu depășește 300 de euro așa cum prevede Codul Vamal. Eu știu că Vama are legătură și cu Poliția de Frontieră. Acest om a traversat de 2 ori pe an frontiera Moldovei. Haideți să nu ne batem joc de oameni. Eu înțeleg că au această posibilitate cei care au funcții în vamă. Dar haideți să ne facem lucrul cum trebuie. Să nu ne batem joc de oameni, care doar își aduc hăinuțe pentru copilul său”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a menționat că a sesizat Serviciul Vamal cu privire la acest caz și a primit și un răspuns din partea instituției, în care se menționează că angajatul respectiv nu poate fi tras la răspundere, dar că a fost atenționat.

„Am rămas șocat de răspunsul prim...

    Citește pe moldova.org