Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 a fost resimțit și în Republica Moldova
Foto: diez.md

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 a fost resimțit și în Republica Moldova

11 știri, 10

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 a avut loc în urmă cu puțin timp, în zona Vrancea, la adâncimea de 128 de kilometri. Seismul a fost evaluat inițial la 4,7 și apoi revizuit.

În ziua de 14/03/2018 la ora 12:24:49 (ora României) s-a produs în Zona seismica Vrancea, județul Vrancea, un cutremur cu magnitudinea 4.6 pe scara Richter, la adâncimea de 140km. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(42km), Covasna(45km), Slănic-Moldova(52km), Odobești(55km), Târgu Secuiesc(56km), dar a fost resimțit și de locuitorii din Republica Moldova.

Mihai Diaconescu, reprezentant al Institutului pentru Fizica Pământului, susține că seismul cu magnitudinea 4,6 pe Richter se încadrează în activitatea seismică normală, existând posibilitatea să fie o replică a acestuia cu magnitudinea maximă 2 și va fi resimțit inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

„La un cutremur de 4,6 grade pe scara Richter ne putem aștepta la o replică de 1 grad, până în 2 grade maxim. Din datele pe care le am la ora actuală, cutremurul se încadrează în activitatea seismică normală", a declarat Mihai Diaconescu, pentru MEDIAFAX.

În ceea ce privește producerea unui cutremur mai mare în viitor, Diaconescu a spus: "Dar nu există estimă...

    Citește pe timpul.md    Tendințe