Un deputat de la București lansează „Fondul de cooperare și coeziune mass-media România-Republica Moldova”2Foto© jurnal.md

Un deputat de la București lansează „Fondul de cooperare și coeziune mass-media România-Republica Moldova”

, 5 știri, o vizualizare

Deputatul PNL, Matei Dobrovie, a lansat ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, „Fondul de cooperare și coeziune mass-media RomâniaR. Moldova”, care se vrea un proiect strategic de finanțare a presei independente și de calitate de peste Prut.

Potrivit lui Dobrovie, spațiul mediatic din R. Moldova este dominat de propaganda rusească agresivă, iar cetățenii sunt supuși dezinformării: „În aceste condiții, presa independentă de limbă română are o misiune extrem de importantă. Pandemia de coronavirus a accentuat problemele structurale cu care aceasta se confrunta deja: cvasimonopolul forțelor proruse asupra audiovizualului, accesul îngreunat la finanțări, lipsa de acces la publicitate, intimidări din partea puterii”.

Scopul proiectului „Fondul de cooperare și coeziune mass-media România – R. Moldova este cel de a susține mass-media independentă și de calitate din R. Moldova pentru a facilita crearea spațiului informațional comun, pentru a contracara propagana rusească și a crește prezența mediatică românească dincolo de Prut, subliniază sursa citată.