Un deputat de la Chișinău solicită comunității internaționale să aplice sancțiuni pe numele lui Ilan Șor și Vlad Plahotniuc3Foto© agora.md

Un deputat de la Chișinău solicită comunității internaționale să aplice sancțiuni pe numele lui Ilan Șor și Vlad Plahotniuc

, 7 știri, 18 vizualizări

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, cere comunității internaționale să le aplice sancțiuni lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, deputați în Parlamentul Republicii Moldova și să ofere asistență autorităților de la Chișinău în urmărirea și recuperarea activelor dobândite ilegal de către aceștia.

Dumitru Alaiba amintește că Blocul ACUM a promis în campania electorală că vor fi instituite sancțiuni pentru corupți și acum trebuie să-și îndeplinească obligațiile asumate față de cetățeni. „Am lucrat asupra acestui text cu un șir de experți. Curând vom înregistra un proiect de Apel al Parlamentului către comunitatea internațională.

O să cerem comunității internaționale să instituie sancțiuni personale lui Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc și asociaților săi. Să le aresteze averile, inclusiv să încurajăm instituțiile lor să se autosesizeze, să nu aștepte demersuri de la Procuratura noastră, încă adânc capturată”, a anunțat Alaiba pe blogul său.