Un deputat pregătește o acțiune colectivă în instanță împotriva a două companii aeriene© tv8.md

Un deputat pregătește o acțiune colectivă în instanță împotriva a două companii aeriene

, 7 știri, 14 vizualizări

Cereri de rambursare ignorate, anularea curselor cu o zi înainte de zbor, anunțarea zborurilor care nu pot fi operate. Sunt doar câteva dintre problemele semnalate de deputata PAS, Galina Sajin, în cadrul unei conferințe de presă. Aleasa poporului a criticat companiile Air Moldova și Fly One și a declarat că va depune tot efortul pentru ca asemenea practici să fie revăzute.

Pe de altă parte, companiile susțin că operatorii aerieni funcționează după proceduri reglementate strict de autorități, prin intermediul telegramelor securizate care, în unele cazuri, sunt primite cu câteva ore înainte de instiuirea unor restricții.

„Oamenilor nu li se rambursează banii achitați pentru bilete anulate, ceea ce este ilegal. De multe ori aceștia nu primesc niciun răspuns la cererile de rambursare. Companiile oferă vouchere de unică folosință care nu sunt nici pe departe convenabile pentru cetățeni, ele sunt de unică folosință, respectiv dacă voucherul are o valoare de 300 euro, iar persoana cumpără un alt bilet de 100 euro, diferența de 200 euro nu se rambursează, acești bani nu pot fi folosiți”, a declarat Galina Sajin.