Un document falsificat, descoperit la o cetățeană a Camerunului pe Aeroportul Chișinău
Foto: independent.md

Un document falsificat, descoperit la o cetățeană a Camerunului pe Aeroportul Chișinău

4 știri, 9

O cetățeană a Camerunului este documentată de polițiștii de frontieră pentru deținerea, dar și intenția de a pune în uz, în unul din statele UE, o autorizare provizorie de sejur a Republicii Franceze falsificată. Deși persoana s-a legitimat cu actele de călătorie în regulă, la toneta de înregistrare a pasagerilor s-a descoperit documentul contrafăcut.

Cazul a avut loc pe 9 august,când în fluxul de călători ai cursei aeriene Chișinău-Milano a fost identificată cetățeana cameruneză de 32 de ani, care a încercat să-și justifice scopul călătoriei, la solicitarea reprezentanților companiei aeriene, cu un document vizibil falsificat.

Polițiștii de frontieră au fost sesizați pe caz și în urma unei verificări minuțioase, cu tehnica specială, au confirmat falsul documentului. Din primele cercetări s-a precizat că aflarea tinerei pe teritoriul Republicii Moldova este legală, având o viză electronică, eliberată cu scop turistic. Persoana a ezitat să ofere detalii privind posesia documentului contrafăcut.

Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău desfășoară un șir de măsuri de investigație și urmărire penală pentru elucidarea tuturor aspectelor infracțiunii. Cetățenei Camerunului nu i s-a autorizat trecerea frontierei de stat.The post Un document falsificat, descoperit la o cetățeană a Camerunului pe Aeroportul Chișinău appeared first on Moldova.org.

    Citește pe moldova.org