Un echipaj aero –medical SMURD Iași a preluat din Chișinău un medicament, pentru a salva un tânăr de 20 de ani din România4Foto1Video© publika.md

Un echipaj aero –medical SMURD Iași a preluat din Chișinău un medicament, pentru a salva un tânăr de 20 de ani din România

, 5 știri, 7 vizualizări

Un echipaj aero –medical SMURD Iași a efectuat în dimineața zilei de 14 noiembrie, o intervenție pentru a prelua de la Chișinău ser antitetanic, destinat unui pacient din România în vârstă de 20 de ani.

Operațiunea a avut loc pentru salvarea bărbatului care avea nevoie urgentă de preparat. Elicopterul cu echipajul medical a aterizat la ora 11:34 pe stadionul Dinamo din Chișinău, unde au fost așteptați de medicii din Republica Moldova care au oferit preparatul.

La scurt timp acesta a decolat și a zburat spre Galați de unde medicamentul va fi preluat de un alt echipaj și transportat pe calea aerului la București. Serul antitetanic urmează să ajute pacientul în vârstă de 20 de ani internat la Spitalul Universitar de Urgență Doctor Carol Davila din București.