Fost polițist, trimis în judecată pentru trafic de influență
Foto: www.publika.md

Fost polițist, trimis în judecată pentru trafic de influență

8 știri, 5

Un fost polițist va fi judecat pentru trafic de influență și riscă până la șase ani de detenție. Potrivit procurorilor anticorupție, acesta susținea că are influență asupra persoanelor publice care activează în subdiviziunile Direcției Înregistrare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din cadrul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, și astfel, pretindea și primea de la absolvenți ai școlilor auto, sume cuprinse între 250 și 700 euro pentru perfectarea permiselor de conducere.

Potrivit acuzatorilor de stat, banii pe care-i primea fostul polițist urmau să fie transmiși persoanelor publice responsabile de organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permiselor de conducere, pentru a facilita promovarea examenului auto și eliberarea permiselor de conducere de categoria „B”.

Învinuitul și-a recunoscut vina, iar la moment se află în arest domiciliu. Prin urmare, dacă acesta va fi găsit vinovat de către instanța de judecată de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 u.c. sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

    Citește pe realitatea.md