Un fost secretar de stat, reținut într-un dosar de trafic de influență; Ar fi cerut 10 mii de euro pentru o autorizație3Foto© curentul.md

Un fost secretar de stat, reținut într-un dosar de trafic de influență; Ar fi cerut 10 mii de euro pentru o autorizație

, 8 știri, 28 vizualizări

Un fost funcționar din cadrul Ministerului Justiției a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins 10 000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină certificatul de administrator autorizat, susținând că ar avea influență asupra unor membri ai comisiei specializate de pe lângă Uniunea Administratorilor Autorizați.

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi pretins de la el 10 000 de euro și ar fi primit 6000 de euro în schimbul influențării membrilor Comisiei de autorizare și disciplină, responsabilă de organizarea examenului de calificare a administratorilor autorizați. Acesta ar fi promis că îi poate convinge pe examinatori să-i dea nota maximă, dar nu și-ar fi onorat promisiunea.

În baza denunțului, a fost inițiată o cauză penală, în cadrul căreia au fost efectuate investigații în vederea probării faptului traficului de influență. În această dimineață, s-au desfășurat percheziții la domiciliul bănuitului, dar și la biroul șefului Uniunii Administratorilor Autorizați. Una dintre persoanele vizate a fost reținută pentru 72 de ore.