Un funcționar din cadrul Primăriei capitalei nu a declarat unele venituri și bunuri. A fost sesizată Procuratura2Foto© jurnal.md

Un funcționar din cadrul Primăriei capitalei nu a declarat unele venituri și bunuri. A fost sesizată Procuratura

, 6 știri, 3 vizualizări

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele unui subiect al declarării din cadrul Secției control și evidența plăților a Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei municipiului Chișinău, informează TRIBUNA.

În baza unei sesizări, pe numele acestuia a fost pornită o procedură de control a averii în luna mai 2020. În cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit încălcări a regimului juridic de declararea a averii, inclusiv și de ordin penal. Mai exact, analizându-se declarațiile de avere și a omis să completeze informațiile despre venitul în mărime de aproximativ 9000 lei, ridicat sub formă de îndemnizație pentru creșterea copilului, dar și suma de 10 mii de lei, rezultată din înstrăinarea automobilului de model Toyota Corolla.

La fel, inspectorul de integritate a mai identificat faptul că subiectul vizat nu a declarat bunuri imobile locative, inclusiv bunul imobil deținut cu drept de folosință, unde are înregistrată viza de reședință, situat în centrul capitalei.