Un grup de experți solicită includerea tuturor cetățenilor R. Moldova în programul românesc de vaccinare2Foto© independent.md

Un grup de experți solicită includerea tuturor cetățenilor R. Moldova în programul românesc de vaccinare

, 8 știri, 10 vizualizări

Un grup de experți de peste Prut a cerut Guvernului României să sprijine vaccinarea tuturor cetățenilor din Republica Moldova. Pentru a urgenta acest proces, experții au adresat o scrisoare către conducerea de vârf a României și au inițiat o petiție online.

Scrisoarea a fost adresată către prim-ministrul român, Florin Cîțu, viceprim-ministrul, Dan Barna, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Semnatarii cer includerea tuturor cetățenilor Republicii Moldova în programul românesc de vaccinare. Cei care susțin această inițiativă pot semna și o petiție.

„Expert Forum (EFOR) este însă preocupat de soarta celorlalți locuitori ai Republicii Moldova, care nu au cetățenie română, dar sunt în contact apropiat cu aceștia, fiind adesea membri ai aceleiași familii. Există destule situații în care un soț are dublă cetățenie iar celălalt nu; ori în care părinții mai în vârstă nu au apucat să-și redobândească cetățenia română, însă copiii lor da. Se crează astfel un clivaj artificial în accesul la vaccin – deci la perspectiva de normalizare a vieții – între persoane care își duc traiul împreună”, spun experții.