Un grup format din moldoveni și cehi, cercetați pentru contrabandă cu țigări. Valoarea capturii este de aproape 20 de milioane de EURO3Foto1Video© timpul.md

Un grup format din moldoveni și cehi, cercetați pentru contrabandă cu țigări. Valoarea capturii este de aproape 20 de milioane de EURO

, 5 știri, 7 vizualizări

Un grup infracțional format din moldoveni și cehi, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani,  a fost demascat în urma unei operațiuni  comune între  Poliția Republicii Moldova și Serviciul Vamal al Republicii Cehe.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate ai Inspectoratului Național de Investigații,  au documentat pe perioada a zece luni, un grup de persoane, care deghizau activitatea de producerea clandestină a țigaretelor și de contrabandă, cu ajutorul unor companii înregistrate în Republica Moldova. Membrii grupării foloseau autocamioane înregistrate pe aceste companii în desfășurarea activităților infracționale pe teritoriul UE, ulterior, au redirecționat producerea clandestină a țigaretelor pe teritoriul Republicii Cehe.

Valoarea capturii constituie peste 19 milioane de euro.

Astfel, la 15 octombrie 2019, autoritățile din  Cehia  au inițiat proceduri penale pentru suspiciunea infracțiunii de evaziune fiscală și plăți obligatorii similare.