Un înotător din R.Moldova a traversat înot strâmtoarea Gibraltar// VIDEO

Un înotător din R.Moldova a traversat înot strâmtoarea Gibraltar// VIDEO

7 știri, 18

Sportivul amator din Republica Moldova, Dmitri Voloșin a trecut înot strâmtoarea Gibraltar cu distanța de 18 km. Împreună cu el, au înfruntat strâmtoarea dintre Africa și Europa doi sportivi din SUA și Franța.

Dmitri Voloșin a depășit strâmtoarea cu distanța de 18 kilometri în 4 ore și 27 de minute. Anterior, în anul 2014, strâmtoarea a fost traversată și de moldoveanul Ion Lazarenco.

Timp de trei zile sportivii au așteptat ca vântul să bată din direcția potrivită și pe 10 septembrie, vântul a permis ca apele Gibraltarului să fie cucerite. Sub supravegherea medicilor și a echipei de salvatori, sportivii au petrecut în apă peste patru ore. 18 kilometri – iată distanța pe care au depășit-o înotătorii fără oprire.

Rezultatul a fost înregistrat de ACNEG (Asociația de Traversare a Strâmtorii Gibraltar).

„Traversând înot strâmtoarea Gibraltar pot să spun un lucru – nu există nimic imposibil. După ce am finalizat și am desfăcut drapelul Moldovei deasupra capului, emoțiile m-au copleșit și voiam să cuprind tot Pământul”, a mențiinat Voloșin.

Strâmtoarea Gibraltar este recunoscută ca având condiții meteorologice nefavorabile, iar din această cauză, în momentul dat, în lume sunt doar aproape 1400 de oameni care au reușit să traverseze înot strâmtoarea mai puțini decât au urcat pe vârful Everestului.

De notat că Dmitri Voloșin este și primul moldovean care a parcurs 240 km prin pustiul...

    Citește pe moldova.org