Un inspector vamal risca sa fie demis din funcție dupa ce s-a aflat in doua funcții contrar legislației3Foto© publika.md

Un inspector vamal risca sa fie demis din funcție dupa ce s-a aflat in doua funcții contrar legislației

, 8 știri, 5 vizualizări

Un inspector vamal la Postul vamal Giurgiulești riscă să fie demis din funcție și lipsit de dreptul de a mai ocupa o funcție publică sau funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani. Asta după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Conform materialelor acumulate în cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit că, în perioada 2008-2020, subiectul vizat s-ar fi aflat în mai multe funcții publice cu statut special în cadrul Serviciului Vamal, fără ca să renunțe la calitatea de asociat unic și administrator al unui SRL.

În situația dată, subiectul vizat a admis încălcarea prevederilor legale prin faptul că nu și-a soluționat în termen starea de incompatibilitate, și anume renunțarea la una dintre cele două funcții deținute.