Un jurnalist rus de investigație a murit după ce a căzut de la balconul apartamentului său
Foto: radiochisinau.md

Un jurnalist rus de investigație a murit după ce a căzut de la balconul apartamentului său

6 știri, 11

Maxim Borodin, 32 de ani, a murit la spital duminică din cauza rănilor suferite, la Ekaterinburg, oraș de 1,4 milioane de locuitori din Urali, au informat agențiile de presă ruse.

El lucra pentru ziarul Novi Dien (Ziua Nouă) și a scris recent despre moartea unor mercenari ruși în Siria, angajați ai unei companii militare private cunoscute sub numele de ‘Grupul Wagner’. El aborda cu regularitate subiecte legate de corupție și crimă organizată.

„Nu există niciun motiv să deschidem o anchetă penală. Mai multe versiuni sunt luate în considerare, inclusiv cea a unui accident, dar nu există semne că ar fi avut loc o crimă”, a declarat luni pentru Tass Comisia de anchetă locală.

Contactată de AFP, Comisia de anchetă a refuzat să comenteze acest caz.

Reprezentantul pentru libertatea mass-media al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Harlem Desir, a declarat că moartea lui Maxim Borodin este „foarte îngrijorătoare”.

„Cer autorităților să realizeze o anchetă rapidă și amănunțită”, a scris el luni pe Twitter.

De la prăbușirea URSS, numeroși jurnaliști au fost uciși sau agresați în Rusia, însă comanditarii acestor crime sunt rareori reținuți.

Potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), un ONG cu sediul la New York, 58 de jurnaliști au fost uciși în Rusia din 1992.

    Citește pe tv8.md