Un laborator din Rusia care deține mostre de viruși precum Ebola, HIV și variolă, zguduit de o explozie3Foto© publika.md

Un laborator din Rusia care deține mostre de viruși precum Ebola, HIV și variolă, zguduit de o explozie

, 6 știri, 7 vizualizări

Unul dintre cele mai mari centre pentru cercetare a virusilor, situat în Siberia, a fost cuprins de flăcări după ce o explozie subită a zguduit din temelii clădirea. Instituția, cunoscută sub numele de „Vector”, este unul dintre două laboratoare care deține virusul variolei și mai multe probe ale virusului Ebola, HIV, dar și tulpini de antrax, informează The Guardian, transmite mediafax.ro.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de reparație la Centrul de cercetare de Virologie și Biotehnologie, situat în Koltsovo, în regiunea Novosibirsk din Siberia, a declarat, luni, conducerea centrului, relatează The Guardian. Instituția a deținut studii despre arme biologice în timpul erai sovietice, iar acum este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

Explozia "unui cilindru de gaz" ar fi provocat incendiul în clădirea de beton. Presa rusă a relatat că echipele de intervenție au reacționat cu rapiditate, însă "situația a fost rapid actualizată de la o urgență ordinară la un incident major".