Un membru al unui grup criminal organizat riscă 20 ani închisoare pentru trafic de ființe umane
Foto: curentul.md

Un membru al unui grup criminal organizat riscă 20 ani închisoare pentru trafic de ființe umane

4 știri, 4

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală cu expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a membrului unui grup criminal organizat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de ființe umane, transmite CURENTUL.

Potrivit actului de învinuire, făptuitorul a acționat conform planului de activitate infracțională a membrilor grupului criminal organizat, identificând potențiala victimă, în vârstă de 18 ani, prin intermediul unei rețele de socializare. După ce a aflat despre situația economică grea în care se află tânăra, i-ar fi propus angajarea la un post de muncă în calitate de dansatoare într-un club de noapte pe teritoriul Turciei.

În continuare, atribuțiile activității infracționale au fost preluate de alți membri ai grupului, care au contactat și convins femeia, asigurând adăpostirea ei întru evitarea contactului cu alte persoane sau cu reprezentanții organelor de drept. Tot ei au suportat cheltuielile legate de perfectarea de urgență a pașaportului și procurarea biletelor de avion spre țara de destinație.

Ajungând în orașul Istanbul, Turcia, victima a fost întâlnită de către alți membri al grupului criminal organizat, care au transportat-o într-un apartament din orașul Marmaris, Turcia. Tânăra a fost privată de dreptul de a se deplasa liber, fiind supusă exploatării sexuale comerciale în vederea ...

    Citește pe curentul.md