Un moldovean a înotat peste Prut ca să ajungă ilegal în UE7Foto© deschide.md

Un moldovean a înotat peste Prut ca să ajungă ilegal în UE

, 10 știri, 8 vizualizări

Un tânăr moldovean intenționa să ajungă clandestin în una din țările europene. Deși avea cu sine documentele valabile care i-ar fi permis trecerea legală a frontierei de stat, cetățeanul și-a încercat norocul prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat.

Astăzi, în jurul orei 01:15, dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni a fost sesizat de către pădurarul din regiune despre prezența unei persoane suspecte care înainta spre râul Prut. Operativ, cea mai apropiată patrulă de serviciu a intervenit și chiar pe malul râului a fost depistată persoana în cauză. La fața locului a fost legitimat, în baza documentelor prezentate, un locuitor al mun. Chișinău de 23 de ani. Pentru audiere și verificare a identității acestuia, tânărul a fost escortat la sediul Sectorului.

Cu sine, cetățeanul purta un rucsac în care avea lucruri de primă necesitate, la fel deținea pașaportul biometric moldovenesc, cât și permisul de ședere și o asigurare medicală, ambele ar fi eliberate de către autoritățile slovene pe numele persoanei reținute. Urmează ca documentele să fie transmise și supuse expertizei pentru a confirma valabilitatea acestora.