Un moldovean a rămas fără mijlocul de transport procurat de la o companie lituaniană8Foto1Video© tribuna.md

Un moldovean a rămas fără mijlocul de transport procurat de la o companie lituaniană

, 11 știri, 6 vizualizări

O persoană juridică din țară a rămas fără mijlocul de transport, procurat cu 42 de mii de euro de la o companie lituaniană. Preliminar s-a stabilit că au fost întrunite toate condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, însă la scurt timp excavatorul a fost dat în căutare internațională de către autoritățile din Marea Britanie, transmite TRIBUNA.

Ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratului General al PolițieiPolițieiPoliției de Frontieră au inițiat cercetări conform unei infomații de sustragere a unui mijloc de transport de model JCB 85Z-1. Mijlocul de transport este un excavator pe șenile, fabricat în 2014 și este destinat pentru diverse săpături. Acesta a fost dat în căutare la începutul lunii martie curent de către autoritățile engleze.

Astfel, în urma mai multor acțiuni de investigații, polițiștii de frontieră au identificat locul de aflare a obiectului căutat. S-a constatat că excavatorul a fost introdus în țară acum o lună. Acesta a fost achiziționat, contra sumei de 42.000 euro, de către o persoană juridică din Republica Moldova de la o companie din Lituania. Persoana responsabilă a declarat că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate, este dispusă să coopereze cu Poliția de Frontieră întrucât își dorește o claritate a cazului dat.