Un nou focar de pestă porcină a fost depistat într-o gospodărie din raionul Anenii Noi
Foto: radiochisinau.md

Un nou focar de pestă porcină a fost depistat într-o gospodărie din raionul Anenii Noi

20 știri, 11

După confirmarea diagnosticului animalelor li s-a impus restricții de mișcare, iar la fața locului s-au deplasat specialiștii subdiviziunii teritoriale ai ANSA. A fost întrunită Comisia Antiepizootică Excepționale Anenii Noi prezidată de Președintele Consiliului Raional, care a elaborat și aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Anenii Noi, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană, ANSA prin structurile teritoriale de nivel raional monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei. Totodată, agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării cadavrelor de mistreți și totodată recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate.

    Citește pe tv8.md