Un nou partid de stânga, pe arena politică5Foto© publika.md

Un nou partid de stânga, pe arena politică

, 8 știri, 3 vizualizări

Pe arena politică din Republica Moldova a apărut un nou partid de stânga. Este vorba despre Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, al cărei congres de constituire a avut loc duminică, 8 decembrie. Fondatorii noii formațiunii sunt foștii deputați ai Partidului Comuniștilor, Mark Tkaciuk și Iurie Muntean. În programul său politic, partidul își propune „schimbarea în mod rapid și radical a întregului sistem de relații publice, în care economia modernizată să fie pusă în serviciul dezvoltării umane continue”, transmite IPN.

Partidul nu are un președinte. În Comitetul executiv al partidului au fost desemnate 17 persoane, fiecare având în responsabilitate un anumit domeniu. Totodată, și în cadrul Consiliului Republican urmează să fie create grupuri specializate pe domenii, printre care – economie, drept, securitate, cultură etc. Potrivit formațiunii, „acțiunea colectivă direcționată este capabilă să exercite nu doar un control eficient civil asupra autorităților, dar și să realizeze schimbări în bine, fără a aștepta până la următoarele alegeri”.

Unul dintre membrii grupului de inițiativă, Mark Tkaciuk, a declarat în cadrul congresului că partidul vine cu un proiect de viziune pentru dezvoltarea țării și cu acțiuni concrete, care să fie supuse dezbaterilor publice.