Un nou post teritorial de salvatori și pompieri voluntari, inaugurat în raionul Călărași3Foto1Video© curentul.md

Un nou post teritorial de salvatori și pompieri voluntari, inaugurat în raionul Călărași

, 5 știri, 5 vizualizări

Postul a fost deschis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în comun cu autoritățile publice locale cu suportul pompierilor voluntari din Germania în cadrul acordului de înfrățire între consiliul raionul Călărași și orașul Buhl, Germania. Postul va oferi siguranța pentru cetățenii din 6 localități a raionului Călărași: Bravicea, Bahu, Săseni, Meleșeni, Țibirica, Schinoasa.

La ceremonia oficială de deschidere a participat Șeful IGSU general-maior Mihail Harabagiu, președintele raionului Călărași Ștefan Bolea și reprezentanții autorităților publice locale. Oficialii au menționat importanța inaugurării postului ce va asigura forța primară pentru intervenții în situații excepționale până la venirea pompierilor profesioniști.

În cadrul postului vor activa 9 angajați voluntari civili care au fost instruiți de pompierii din orașul Buhl, precum și specialiștii din cadrul Centrului Republican de Instruire a IGSU, care în continuare vor asigura suportul metodic și practic pompierilor voluntari pentru efectuarea intervențiilor la cel mai înalt nivel.