Un nou val de incendii în Australia2Foto© publika.md

Un nou val de incendii în Australia

, 5 știri, 24 vizualizări

Canberra este plasată în stare de alertă. Șase incendii de vegetație au izbucnit în apropierea capitalei federale a Australiei. Flăcările înaintează cu repeziciune. Sunt atât de puternice, încât pompierii nu le mai pot controla și le-au cerut locuitorilor din anumite zone să se refugieze în adăposturi. Peste 35 de mii de hectare de pădure și vegetație de savană ard. Focul este alimentat de vânt și caniculă. Iar meteorologii au anunțat că un nou val de căldură va afecta sudul Australiei.

Imaginile arată pe de o parte amploarea noilor incendii de vegetație, pe de altă parte ne dau o idee despre cât de repede evoluează situația din teren și cât de dificil este pentru pompieri să intervină, iar pentru autorități să evacueze pe toată lumea la timp și în siguranță, conform digi24.ro.

„Ne-am adaptat strategia, în pas cu evoluția incendiului. Acționăm pe două planuri: aerian și de la sol, pentru a controla focul, în special incendiul care avansează dinspre Muntele Tennent, acționăm acolo unde începe zona de savană. Este mult prea periculos pentru pompieri în acele zone izolate și de aceea așteptăm ca flăcările să ajungă în câmp deschis”, a explicat Georgeina Whelan, reprezentant al serviciilor de urgență din Canberra.