Un polițist din Chișinău, trimis în judecată pentru că a transportat un kilogram de amfetamină din România
Foto: www.eurotv.md

Un polițist din Chișinău, trimis în judecată pentru că a transportat un kilogram de amfetamină din România

7 știri, 6

Un angajat al Inspectoratului de poliție Buiucani din municipiul Chișinău a fost trimis în judecată pentru contrabandă și trafic de droguri. Polițistul în vârstă de 31 de ani afost reținut de procurorii PCCOCS pe 6 martie 2017.

Funcționarul, angajat al Inspectoratului de poliție Buiucani, Chișinău în perioada septembrie 2014-martie 2015, fiind în înțelegere prealabilă cu mai mulți complici, aflându-se în apropiere de orașul Iași, România, a procurat de la persoane neidentificate un kilogram de amfetamină, la prețul de 6800 euro.

Acesta a primit cu titlu gratuit 150 grame de hașiș, sub forma unui fragment dreptunghiular, împăturit în polietilenă, pe care le-a ascuns în automobilul său și pe care le-a introdus pe teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal „Leușeni- Albița”.

Drogurile urmau să fie vândute în Republica Moldova. Ulterior, o mare parte din droguri au fost comercializate pe teritoriul mun. Chișinău, iar aproximativ 250 grame de amfetamin și 150 grame de hașiș au fost ridicate de către organul de urmărire penală în cadrul efectuării investigațiilor pe caz.

Actualmente, învinuitul împreună cu unul din complici se află în arest preventiv, acesta riscă până la 15 ani de închisoare. În privința altui figurant, urmărirea penală a fost disjunsă, acesta fiind anunțat în căutare internațională.

    Citește pe moldova.org