Un primar din raionul Telenești riscă să rămână fără mandat, după ce a dat în chirie fiului său un spațiu din Primărie, la un preț de nimic4Foto© unimedia.info

Un primar din raionul Telenești riscă să rămână fără mandat, după ce a dat în chirie fiului său un spațiu din Primărie, la un preț de nimic

, 7 știri, 14 vizualizări

Primarul satului Bănești, raionul Telenești a fost prins de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Mai exact, edilul, timp de zece ani, în timpul exercitării mandatelor de primar, a semnat cu fiul său trei documente juridice referitoare la închirierea unui spațiu din primărie cu o suprafață de 32,8 m².

Potrivit ANI, licitațiile au fost câștigate de către fiul primarului, în calitate de administrator a unei asociații de economii care acordă împrumuturi.

Astfel, primul contract, în valoarea de 3071 de lei anual, a fost încheiat în anul 2009, pentru un termen de zece ani, iar cel de-al doilea contract a fost semnat, la fel, de către primar, în anul 2019 pentru un termen de 20 de ani, timp în care fiul urma să achite în fondul primăriei plata pentru chirie în valoare de 4700 de lei anual.