A cerut 15 000 de euro pentru a rezolva cumpărarea unui teren din capitală
Foto: stirilocale.md

A cerut 15 000 de euro pentru a rezolva cumpărarea unui teren din capitală

13 știri, 6

Un proiectant din capitală a fost reținut, în după-amiaza zilei de ieri, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurori, fiind bănuit de trafic de influență. Acesta a fost denunțat de doi soți din Chișinău, spunând că bărbatul le-ar fi cerut 15 000 de euro mită pentru a aranja cumpărarea unui teren, dar nu s-a ținut de cuvânt.

În plângerea lor, soții susțin că intenționau să construiască o casă-hotel în capitală pe un teren, deținut cu drept de proprietate, dar că mai aveau nevoie și de un lot adiacent. Pentru a grăbi perfectarea actelor necesare și cumpărarea acestuia, proiectantul le-ar fi cerut suma menționată.

Potrivit înțelegerii, proiectantul urma să influențeze mai mulți funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, dar și angajați ai în Agenției servicii publice, în vederea adoptării unei deciziei în favoarea celor doi. În denunțul lor, soții au declarat că au transmis 15 000 de euro chiar în biroul de serviciu al proiectantului.

Ieri, ofițerii anticorupție și procurorii au operat percheziții la biroul și domiciliul bărbatului, de unde au ridicate probe relevante pentru cauză, inclusiv acte, înscrisuri de ciornă și 4300 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Urmare măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și se deține în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Dacă va ...

    Citește pe stirilocale.md    Tendințe