Un tânăr din Glodeni, cercetat penal după ce ar fi susținut că poate manipula bazele de date ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal2Foto© deschide.md

Un tânăr din Glodeni, cercetat penal după ce ar fi susținut că poate manipula bazele de date ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal

, 9 știri, 12 vizualizări

Un bărbat din Glodeni a fost reținut și este cercetat de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA pentru trafic de influență, în cadrul a două cauze penale. Acesta este suspectat că ar fi promis, în două cazuri, că ar avea influență asupra unor angajați ai Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal și că i-ar putea determina să introducă informații false în registrele privind evidența automobilelor intrate și ieșite din țară.

Potrivit denunțătorilor, bănuitul le-ar fi promis că ar putea convinge responsabilii din cadrul celor două autorități să introducă în registrele de evidență a ieșirilor și intrărilor mijloacelor de transport informații eronate cu privire la două automobile.

Contra 520 de euro pentru fiecare caz, suspectul le-ar fi promis că informația despre mașinile, cu numere de înmatriculare lituaniene, introduse în Republica Moldova în anul 2018, va fi ștearsă din registru sau se va menționa că automobilele au părăsit teritoriul țării. Asta deoarece, potrivit legii, mașinile cu numere de înmatriculare străine au dreptul să se afle pe teritoriul Republicii Moldova nu mai mult de 180 de zile.